Květen 2009

Grilování

22. května 2009 v 14:22 DOBROTY
Grilujte na stovky způsobů

Grilovaná vepřové žebírka
Suroviny
  • 1 kg vepřových žebírek
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml kečupu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky ostřejší hořčice
  • cayenský pepř
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • pivo na potírání
    Postup přípravy
    Žebírka omyjeme, osušíme, podél kostí rozkrájíme ostrým nožem na porce, pak tyto porce nasekáme a přečnívající větší části kostí odsekneme. Maso lehce naklepeme a potřeme marinádou. Tu připravíme z kečupu, který smícháme s cukrem, hořčicí a s prolisovaným česnekem a dochutíme cayenským pepřem, černým mletým pepřem a trochou soli. Rovnoměrnou vrstvou marinády potřeme všechna žebírka a necháme chvíli uležet - zaschnout. Grilujeme v hliníkové misce asi 20 - 25 minut. Žebírka během grilování často obracíme a můžeme potírat pivem.

Správné křeslo pro lenošení

22. května 2009 v 14:08 TIPY
Nejčastějším kusem nábytku pro odpočinek během dne a večera je pohodlné křeslo.